TOP 10 destinații de văzut într-o viață, alese de prima femeie care a văzut toate țările din lume

cassie de pecol
Cassie de Pecol. Foto: Captură YouTube

Cassie De Pecol, prima femeie care a reușit să viziteze toate cele 196 de țări din lume, a alcătuit pentru publicația „The Telegraph” o listă cu cele 10 țări care i-au plăcut cel mai mult și pe care oricine ar trebui să încerce să le viziteze pe parcursul vieții.

În vârstă de 27 de ani, Cassie De Pecol a devenit totodată și cea mai tânără persoană din lume care a reușit să viziteze toate țările din lume.

Tânăra originară din statul american Connecticut și-a petrecut ultimul an și jumătate plimându-se pe Glob, încercând să ajungă în toate țările din lume. Și a reușit.

Cassie De Pecol a cheltuit aproximativ 200.000 de euro pentru această aventură, însă o parte din bani au venit din sponsorizări. În plus, tânăra a primit și cazare gratis în schimbul unor postări pe rețelele de socializare.

Cassie a petrecut între două și 5 zile în fiecare loc pe care l-a vizitat.

Cassie De Pecol
Cassie De Pecol. Foto: Instagram

Iată cele 10 recomandările ale sale:

1. Mongolia

„De ce Mongolia? Pentru a te cufunda într-o sălbăticie îndepărată și pentru a călări alături de caii sălbatici”.

2. Bhutan

„Pentru a învăța etica unei existențe liniștite. Pelerinajul până la Paro Taktsang parcă a fost ceva desprins din Avatar, mergeam prin nori foarte joși, cu prăpăstii înfiorătoare de-o parte și de alta”, a povestit Cassie.

3. Maldive

„Pentru a vedea unele dintre cele mai albastre ape, cel mai alb nisip și cele mai uimitoare bancuri de nisip din lume”.

4. Vanuatu„Pentru a întâlni unii dintre cei mai buni oameni din lume”.

5. Pakistan

„Pentru a experimenta cultura asiatică în stare pură și pentru mâncare”.

Cassie a trebuit să aștepte 4 luni pentru a obține viza de Pakistan. Când a obținut-o nu a fost dezamăgită. A spus că timpul petrecut în Pakistan a fost o experiență culturală și educațională minunată.

6. Oman

„Pentru a te cufunda în deșert și în munți, în timp ce înveți de la localnici care trăiesc în munți. Este un stil de viață cu totul diferit”.

7. Tunisia„Pentru a experimenta cultura nord-africană combinată cu Orientul Mijlociu și o istorie arheologică imensă”.

8. Peru

Cassie De Pecol a rămas impresionată de pădurea tropicală amazoniană și de Machu Picchu.

9. Costa Rica

„Pentru maimuțe, sucuri proaspete, muzică bună și vulcani …”

10. Statele Unite ale Americii„Se spune că acasă este locul unde se află inima ta. Cu cât călătoresc mai mult, cu atât acest lucru devine adevărat pentru mine. Acasă este locul unde se află familia mea, iar țara mea este bogată în natură, ceea ce este important pentru mine”, a explicat Cassie De Pecol.

Cele mai frumoase insule din Grecia

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.