Case dintr-un sat vândute cu 2.000 de euro

FOTO: _Alicja_/Pixabay.com
FOTO: _Alicja_/Pixabay.com

Într-un cătun din Gorj se vând case cu 10.000 de lei. Comuna Săcelu, care numără puțin peste 1.000 de locuitori este cea mai mică din județul Gorj. Satul Jeriștea, despre care oamenii locului spun că era un refugiu al romanilor pe vremuri, avea în urmă cu 30 de ani aproximativ 100 de oameni. Acum doar trei case mai sunt locuite, potrivit Observator Antena 1.

E greu și să ajungi în acest sat cu mașina. Trebuie să treci prin apă, pentru că nu există decât o punte pentru oameni și se mai merg în jur de 3 kilometri prin pădure.

Localnicii care au mai rămas în cătun spun că dacă s-ar face un drum și poduri peste apă, satul s-ar umple, pentru că sunt mulți cei care vor să vină datorită peisajului spectaculos.

O casă costă acum în acest sat în jur de 10.000 de lei, echivalentul a 2.000 de euro. De asemenea, un metru pătrat de teren se vinde și cu un euro.

Zona este atractivă și pentru cei care sunt căutători de trufe. În păduri se găsește din abundență trufa albă.

Autoritățile locale cred că și turismul ar putea fi o variantă pentru resuscitarea zonei și caută fonduri pentru a investi în drumuri și pentru alimentarea cu apă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.