Carmen Dan și-a dat demisia: ”Nu am ce să îmi reproșez”

Carmen Dan, fostul ministru de Interne al României. Foto: gov.ro

Propusă pentru remaniere, Carmen Dan, o favorită a deținutului Liviu Dragnea, și-a dat demisia din funcția de Ministru de Interne din Guvernul Viorica Dăncilă.

„Mi-am depus mandatul. Nu voi cere colegilor mei nimic. Plec cu fruntea sus din Ministerul de Interne. Înţeleg din cauză că nu mi-am făcut treaba. E o decizie politică”, a spus Carmen Dan, care a adăugat că Viorica Dăncilă nu i-a reproșat ceva concret.

„Înțeleg că nu intră în discuție nicidecum un criteriu de neperformanță. E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Am avut o discuție și referitoare la presiunea străzii. Acum un an nu ne-a deranjat, ne deranjează acum. Mă aștept să ia act de demisia mea. Acum am discutat cu premierul. Demisia e un gest unilateral”, a adăugat Carmen Dan.

Fosta secretară și prefect din Teleorman a fost aprig criticată de opoziție în ultimul an, în special după intervenția în forță a jandarmilor în timpul protestelor din 10 august 2018.

”Sper să rămână în topul încrederii Ministerul de Interne. Plec cu fruntea sus din MAI. Nu am ce să îmi reproșez”, a mai spus Carmen Dan, înaintea ședinței CEx PSD, în care se va decide numele înlocuitorului acesteia, cel mai probabil senatorul PSD de Constanța, Nicolae Moga.

„Nu ştiu dacă s-a decis cert, însă i-aş ura succes colegului meu, senatorul Moga”, a adăugat Carmen Dan, adăugând că schimbarea sa este o victorie a președintelui Klaus Iohannis în fața Partidului Social Democrat, din care face parte.