Carmen Dan, despre anchetarea șefilor Jandarmeriei: ”O altă încercare de intimidare”

Carmen Daniela Dan. Foto: Facebook
Carmen Daniela Dan. Foto: Facebook

Ministrul de Interne a criticat decizia procurorilor de a-i pune sub acuzare pe șefii Jandarmeriei și pe un secretar de stat în MAI în cazul reprimării protestului din 10 august care a avut loc în Piața Victoriei.

”Nu văd în această acţiune decât o altă încercare de intimidare a unei instituţii fundamentale a statului, şi anume Jandarmeria română, care are atribuţii importante în asigurarea ordinii publice”, a comentat situația Carmen Dan, care spune că Mihai Cirică, secretar de stat în Ministerul de Interne nu a făcut presiuni asupra prefectului Speranța Cliseru, ci că a fost doar ”o comunicare instituțională”.

Carmen Dan a trimis săgeți și către procurorul general Augustin Lazăr, care, după înlăturarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, a devenit principala țintă a PSD.

”Să ne amintim că procurorul general mai lansa o declaraţie în spaţiul public referindu-se la faptul că procurorii au acces îngreunat la documentele pe care procurorii trebuie să le analizeze, urmare a faptului că acestea sunt secretizare. Nu ar fi făcut aceste declaraţii dacă ar fi făcut efortul minim de a deschide Legea 182 din 2002 în care se vorbeşte foarte clar despre accesul neîngrădit al procurorilor la documente care sunt clasificate secrete de serviciu sau de stat”, a precizat Carmen Dan.

Ministrul de Interne le-a cerut jandarmilor ”să rămână consecvenți vocației și principiului de a apăra statul și de a apăra legea”, chiar și după ce șeful Jandarmeriei, teleormăneanul Ionuț Sindile și ”vicele” Sebastian Cucoș, au fost puși sub acuzare pentru abuz în serviciu și şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată.