Carmen Dan: ”A fost clar o încercare de înlăturare a forțelor de ordine din fața Guvernului pentru a se intra”

Carmen Dan, fostul ministru de Interne al României. Foto: gov.ro

Ministrul Internelor, Carmen Daniela Dan, crede că realitatea în care trăim nu mai are legătură cu normalitatea, dar și că se așteaptă să intre în atenția procurorilor militari în cazul reprimării protestului din 10 august.

”Sentimentul meu este că am intrat într-o luptă contra-cronometru. Din păcate, realitatea în care trăim nu prea mai are legătură cu normalitatea sau cu firescul”, a spus Carmen Dan la Antena 3.

Carmen Dan susține ipoteza lansată de Liviu Dragnea, conform căruia în 10 august s-a încercat o lovitură de stat.

”A fost clar o încercare de înlăturare a forțelor de ordine din fața Guvernului pentru a se intra”, a comentat ministrul.

”Imagini cu bătăi sau cu intervenții în forță ale forțelor de ordine am văzut și în alte țări, din păcate. Violența nu este niciodată o soluție. Diferența o dă faptul că este pentru prima dată când am văzut că este interes și că este o nevoie de a comenta aceste imagini la nivel european”, a continuat ministrul de Interne.

Carmen Dan a vorbit și despre persoanele violente din rândul protestatarilor.

Carmen Dan: ”Nu se vorbește despre adevărații agresori”

”69 de persoane au fost identificate, dar nici măcar unul nu a fost audiat. Asta este nedumerirea mea. Văd că interesul este pentru conducerea Jandarmeriei, pentru conducerea Ministerului de Interne. Noi am depus probatoriul pentru 69 de persoane, dar vedeți să se discute ceva despre aceste dosare?”, s-a întrebat ministrul, adăugând că ”și jandarmii sunt oameni”.

Carmen Dan a spus că s-au vizionat peste 1.000 de ore de înregistrări cu evenimentele din 10 august, dar că mai sunt multe alte filmări încă nestudiate. Ministrul a precizat că ”încă o sută de persoane care au comis violențe sunt în proces de identificare”.

În ceea ce privește ancheta Parchetului General, în care șefii Jandarmeriei, dar și un secretar al MAI au fost puși sub acuzare, Carmen Dan a declarat că se așteaptă la orice: ”Până acum nu am primit citație, nu am primit invitație, dar cred că în aceeași strategie cred că voi fi chemată în ultimă instanță. Eu voi fi bomboana de pe colivă sau bombona de pe tort, nici nu știu cum să privesc asta. Eu voi răspunde, dacă mă vor chema”.