Care sunt localitățile din România unde s-au vaccinat cei mai mulți oameni

vaccin covid
Foto: torstensimon / pixabay.com

Dacă zona Moldovei este codașă la rata de imunizare la COVID-19, Ardealul dă cele mai multe localități din topul celor mai eficiente campanii de vaccinare.

Doar trei localități din România au reușit să imunizeze peste 40% dintre cetățeni.

Este vorba de comuna Dumbrăvița, de lângă Timișoara, lider al clasamentului ratei de imunizare, cu 44,26%, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), orașul Borsec, din Harghita, și municipiul Cluj-Napoca.

În top urmează comunele Rimetea (Alba), Foieni (Satu Mare), Valea Lupului (Iași) și Giroc (Timiș), toate cu rate de vaccinare de peste 37% din populație.

Orașul Otopeni, comuna Feleacu (Cluj) și comuna Corbeanca (Ilfov) încheie Top 10 localități fruntașe în cursa vaccinării anti-COVID-19.

La celălalt capăt al clasamentului sunt localități care nu au reușit să vaccineze nici măcar 2% dintre cetățeni.

Cea mai slabă campanie de vaccinare din România este în comuna Cămărzana, din Satu Mare, unde s-au vaccinat doar 10 persoane, adică 0,43% din populație.

Nici la Jina, în județul Sibiu, nu s-a înghesiut lumea să primească vaccinul, fiind imunizați doar 42 de cetățeni (1,14%).

Două orașe – Cajvana și Vicovu de Sus, ambele din județul Suceava – sunt și ele pe lista celor mai mici rate de imunizare. De altfel, județul Suceava are cele mai multe localități la coada clasamentului, potrivit CNCAV.

În București s-au vaccinat cu cel puțin o doză puțin peste 30% din cetățeni. Vaccinarea e mai greoaie în Sectorul 5, unde au fost imunizați doar 24,55% dintre locuitori.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.