Care sunt cele mai bune zece ierburi aromatice pentru balconul tău

O varietate de ierburi pot fi plantate pe balcon, caci preparata cu ierburi proaspete, mancarea are un gust mult mai bun! Dar ce sa faci daca nu ai o gradina mare? Nu este absolut nicio problema! Poti planta majoritatea ierburilor aromatice pe un balcon, chiar si pe pervaz.

Umbra partiala, umbra sau soare? Cum este balconul sau pervazul ferestrei? Aceste cunostinte sunt foarte importante atunci cand cumperi aceste plante aromatice, deoarece nu toate sunt iubitoare de soare sau nu toate agreeaza umbra partiala.

Iata ce ierburi aromatice poti cultiva daca locuiesti la bloc, cu mentiunea ca, in sezonul rece, ai putea avea nevoie de un convector caldura pentru acest spatiu. Printre acestea, te vei simti mai revigorat decat te simti in casa, ca si cum ai avea un aparat de filtrare a aerului si in exterior, nu doar in interior.

Patrunjelul

Patrunjelul este un adevarat clasic atunci cand vine vorba de gatit si condimentat in bucatarie. Poate face mai mult decat sa decoreze marginea farfuriei, deoarece este plin de vitamine. Patrunjelul este talentul general intre ierburi si este imposibil sa iti imaginezi bucataria fara ea. Dar poate fi cultivat patrunjel proaspat acasa? Bineinteles, balconul este locul potrivit! Patrunjelul are nevoie de umbra partiala si de multa apa. Asadar, in zilele caniculare, uda-l de mai multe ori pe zi.

Busuiocul

Nu este atat de usor sa pastrezi busuiocul proaspat. Deci, de ce sa nu-l cresti acasa? Italia aduce condimentul aromat direct in bucataria ta. Majoritatea oamenilor asociaza Italia si bucataria mediteraneana cu busuioc. Lucrul frumos este ca busuiocul se dezvolta oriunde.Ca planta mediteraneana, busuiocul iubeste soarele. Gaseste o locatie luminoasa pentru ghiveci. Asigura-te ca uzi busuiocul suficient. Solul ar trebui sa fie intotdeauna umed, dar nu chiar umed.

Cimbru

Cimbrul poate fi folosit nu numai ca si condiment, ci si ca planta medicinala. In bucatarie, este decorativ si ofera mancarii un gust consistent, usor amar, ca medicament natural te ajuta impotriva racelilor si a bolilor de stomac. Cimbrul este, de asemenea, o planta care a devenit o parte indispensabila a bucatariei mediteraneene. Este o componenta clasica a amestecului de condimente Herbs of Provence. Cimbrului ii place soarele. Asaza ghiveciul intr-un loc cat mai luminos posibil. Sol uscat? Cimbrului nu ii pasa atat de mult, de aceea, asteapta pana solul este uscat pentru a-l uda.

Rozmarin

Un pic de rozmarin proaspat peste mancare si felul de mancare are un gust complet diferit. Acele spinoase de rozmarin amintesc putin de acele de pin, dar au un gust complet diferit. Rozmarinul proaspat este o parte indispensabila a bucatariei mediteraneene. Deoarece rozmarinul este originar din Marea Mediterana si are nevoie de un loc insorit. Insa nu il uda pana cand solul nu este uscat.

Menta

Menta nu se foloseste numai in ceai. Menta uscata este, de asemenea, folosita la gatit in bucataria mediteraneana si araba. Cultivarea mentei proaspete devine din ce in ce mai populara in propria casa. Pe de o parte, deoarece are un gust si un miros atat de bun, dar si pentru ca este usor de plantat. Ai un balcon umbros? Perfect cand vrei sa cresti menta. Ea prefera locurile umbrite si nu-i place foarte mult soarele.

 

 

 

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.