Care sunt cele mai apreciate mașini SH în România

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

În 2018 s-au vândut cu 30% mai multe mașini SH pe autovit.ro față de anul precedent. Valoarea tranzacțiilor a ajuns până la 784 de milioane de euro.

Potrivit unei analize a platformei online de vânzări de mașini cele mai multe oferte listate au fost în luna octombrie, urmată de mai și martie.

Cele mai multe vânzări s-au înregistrat în lunile mai, iunie și iulie. Cele mai multe anunțuri au fost cu mașini de la brandurile Volkswagen, BMW, Audi, Mercedes-Benz și Ford.

Cele mai multe căutări au fost pentru modelele Volkwagen Passat, BMW Seria 3, Audi A4, Ford Focus și Mercedes-Benz C. În ceea ce priveşte cele mai vândute cinci brand-uri auto de pe Autovit.ro, acestea au fost Volkswagen, BMW, Audi, Ford şi Mercedes-Benz.

Cele mai vândute mașini au fost cele care au avut prețuri cuprinse între 5.000 și 7.500 de euro. Cele mai puține vânzări au înregistrat mașinile cu prețuri între 15.000 și 20.000 de euro.

„2018 a fost cel mai bun din ultimii nouă ani pentru piaţa maşinilor noi, autoturismele second-hand din import au înregistrat şi ele cifre solide, iar reînmatriculările au crescut cu 18%.

Tendinţele din piaţă s-au reflectat şi în rezultatele Autovit.ro printr-o creştere semnificativă a vânzărilor încheiat pe platforma noastră”, a declarat Business Managerul Autovit.ro, Andrei Dumuţa.

Chiar dacă a scăzut cu câteva procente, piața mașinilor SH a rămas solidă. În 2018 s-au vândut 473.000 de mașini SH, de cinci ori peste 2011, considerat cel mai slab an din ultimul deceniu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.