Care este soluția lui Titi Aur pentru a reduce numărul de accidente rutiere mortale

FOTO: Titi Aur/Youtube
FOTO: Titi Aur/Youtube

Fostul pilot de raliu, în prezent specialist în conducere defensivă, crede că există două direcții pe care trebuie să meargă România pentru a reduce numărul de accidente grave pe drumurile publice.

„Este simplu și nu trebuie inventat nimic. Trebuie să vedem ce au făcut vecinii noștri și cum au reușit să diminueze acest adevărat flagel de pe șosele.

Au împletit doua lucruri: educație rutieră, în școală, în general, dar și o școală de șoferi bine făcută, alături de campanii în instituții și firme unde se conduce. O a doua este coerciția.

Poliția te oprește, iar judecătorul hotărăște dacă te poate ierta, în caz că ești la prima abatere, ori poate să-ți anuleze permisul și dreptul de a mai conduce vreodată, dacă ești la a patra sau a șaptea abatere.

Este, totuși, nevoie de un plan național, bine pus la punct. Guvernele noastre nu au ținut cont de această molimă de pe șosea. Acest domeniu nu a fost niciodată declarat prioritar de către cei aflați la cârma țării.

Până când nu vom avea un plan național, să înceapă cu măsuri bine coordonate în cele două direcții, educație și coerciție, nu vom scăpa prea curând de astfel de evenimente”, a declarat Titi Aur.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.