Care este semnificația celor 3 tipuri de steaguri arborate de salvamari

semnificația steagurilor salvmarilor
Foto: Salvamar Eforie Nord

După ce 4 persoane (3 turiști și un salvamar) și-au pierdut viața pe litoral în doar 24 de ore, Inspectoratul pentru Situații de Urgență face un apel către românii aflați la mare în această perioadă.

„Nu ignorați indicațiile salvamarilor! Valurile foarte mari și curenții puternici reprezintă un real pericol pentru cei care se aventurează în apa mării! În astfel de condiții, chiar și persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă! Câteva secunde de teribilism sunt suficiente pentru a-ți pune viața în pericol. Ascultați sfaturile și recomandările salvamarilor!”, transmite IGSU.

Iată care este și semnificația steagurilor arborate de salvamari:

Steagul roșu cu galben – plajă supravegheată de salvamari (turiștii pot intra în apă)
Steagul galben – atenție pericol, înotul este recomandat doar celor experimentați
Steagul roșu – înotul interzis

semnificația steagurilor salvmarilor
Foto: Salvamar Eforie Nord
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.