Care este județul unde s-au dat cele mai puține amenzi în vremea coronavirusului

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Potrivit datelor publicate de Expert Forum, pe baza datelor oferite de Inspectoratele Județene de Poliție, județul cu cele mai puține amenzi acordate în timpul Stării de Urgență este Gorjul.

În Gorj, polițiștii au dat amenzi în cuantum de doar un milion de lei. În Covasna, penultimul județ în topul amenzilor date în România în ultimele două luni, s-au dictat sancțiuni de aproape 4 milioane de lei.

De cealaltă parte, Bihorul este județul unde s-au dat cele mai mari amenzi, media fiind de 3.558 de lei / sancțiune, iar suma totală depășește 40 de milioane de lei.

În Prahova au fost date cele mai multe amenzi în timpul Stării de Urgență: 11.462. În clasament urmează Constanța, Iași, Dolj și Timiș.

În doar două săptămâni, între 1 și 15 aprilie, la nivel național, au fost date amenzi în valoare de aproape 218 milioane de lei.

Amenzi usturătoare au primit și cetățenii din Bistrița Năsăud, locul 2 în topul județelor cu cea mai mare valoare medie a amenzii, dar și în Vrancea și Mehedinți. În ceea ce privește suma totală a amenzilor, după liderul detașat Bihor urmează Dolj, Iași și Prahova, unde s-au dat sancțiuni de peste 17 milioane de lei.

Curtea Constituțională a decis, săptămâna trecută, că amenzile majorate, date în timpul Stării de Urgență, nu sunt constituționale.

Ordonanța a fost întoarsă în Parlament, pentru corecții, dar a trecut de Senat fără dezbatere și fără vot, în mod tacit. Actul va putea fi modificat în Camera Deputaților, care este for decizional.