Care este cel mai bătrân județ din România

FOTO: Pavlofox/Pixabay.com
FOTO: Pavlofox/Pixabay.com

Datele Institutului Național de Statistică arată că județul Iași este cel mai „tânăr” din România. Vârsta medie a locuitorilor este de 39 de ani. La polul opus, cel mai „bătrân” județ din România este Teleorman. Potrivit Hotnews.ro, media de vârstă de se apropie de 47 de ani.

Județul Teleorman are și cea mai mare pondere a celor care au peste 65 de ani. Dacă în Ilfov are 13% seniori din totalul populației, Teleormanul are mai bine de un sfert.

Toate județele, fără excepție, se confruntă cu o îmbrătrănire a populației. Motivele sunt legate de natalitatea redusă și pentru că tot mai mulți români tineri emigrează în alte țări.

Pe lângă Teleorman, mai sunt și alte județe care au o pondere mare de seniori. Acestea sunt Vâlcea (vârstă medie 46,5 ani, pondere seniori 22,3%), Brăila (45,1 ani, 23,1% seniori), Hunedoara (45 de ani, 22,65%), Olt (44,7 ani, 2165%) și Caraș-Severin (44,4 ani, 23%).

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.