Care este cea mai săracă localitate din România

FOTO: dimitrisvetsikas1969/Pixabay.com
FOTO: dimitrisvetsikas1969/Pixabay.com

O localitate cu doar 500 de locuitori are cheltuieli de 6 ori mai mari decât venituri. Este vorba despre comuna Godeanu, care cuprinde 4 sate. Potrivit hotnews.ro, veniturile lunare proprii ale comunei nu depășesc 10.000 de euro lunar, în schimb cheltuielile sunt de peste 6 ori mai mari.

Din cei 65.000 de euro, mai bine de 10% sunt pentru asistența socială acordată de primărie. Aparatul Primăriei din Godeanu este format din primar și 9 consilieri locali.

A doua cea mai săracă comună din România este Bătrâna, din Hunedoara. Și aici veniturile sunt sub 10.000 de euro, însă cheltuielile sunt la jumătate în comparație cu cele pe care le are comuna Godeanu.

Potrivit Primăriei Bătrâna, depopularea este un fenomen care va afecta și în perioada următoare localitatea, ceea ce va avea „urmări grave” asupra dezvoltării comunei.

Alte două comune care au venituri de aproximativ 10.000 sunt din Vaslui, Bogdana și Arsura. Cele două sunt ceva mai mari ca număr de populație, având fiecare peste 1.300 de locuitori.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.