Care este cauza exploziei de la magazinul Dedeman, unde 13 oameni au fost răniți și au arsuri

dedeman
Foto: YouTube

Explozia de la magazinul de bricolaj Dedeman din Botoșani a fost produsă cel mai probabil de o centrală pe gaz, a declarat Raed Arafat, șeful DSU, la postul de televiziune Digi 24.

În acest moment, nu se cunosc informații suplimentare despre cauza exploziei. Pompierii suspectează că a fost afectată și structura de rezistență a clădirii.

De asemenea, în momentul exploziei, o echipă de muncitori de la o firmă lucra la rețeaua de gaze. Autoritățile fac investigații pentru a afla mai precis circumstanțele accidentului.

Cele 13 persoane rănite au arsuri, iar unele dintre ele se află în stare gravă, 2 fiind intubate. La fața locului au ajuns deja două elicoptere SMURD ce vor duce 4 victime la București și Iași. Spre Botoșani a decolat și un elicopter Black Hawk ce are la bord 1 medic și 2 asistenți. Acest al treilea elicopter ar urma să preia alți 2 pacienți.

În magazin se aflau 120 persoane în momentul în care a explodat centrala termică, angajați și clienți.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.