Care autocolant de autostradă merită cel mai mult?

Autostrăzile din Ungaria sunt pline în sezonul de vară de călători care se grăbesc să se odihnească după săptămâni de muncă sau care tranzitează țara. Este important să deținem toate informațiile despre utilizarea drumurilor, despre autocolantele de autostradă, deoarece astfel putem evita stresul și, nu în ultimul rând, amenzile.

Autostrăzile din Ungaria sunt pline în sezonul de vară de călători care se grăbesc să se odihnească după săptămâni de muncă sau care tranzitează țara.

Este important să deținem toate informațiile despre utilizarea drumurilor, despre autocolantele de autostradă, deoarece astfel putem evita stresul și, nu în ultimul rând, amenzile. 

Pentru a folosi autostrăzile din Ungaria, aveți nevoie de autocolante de autostradă pe bază de timp, care pot fi achiziționate online, prin intermediul unei aplicații mobile sau, eventual, la stațiile de benzină de la frontiere. Este important de menționat că trebuie să achiziționați autocolantul înainte de a utiliza drumul; altfel, puteți fi ușor sancționați. 

Tipuri de autocolante 

Cel mai scurt autocolant de autostradă este cel pentru o săptămână, adică pentru 10 zile, valabil de la data achiziționării sau de la data de începere a valabilității selectate, până la sfârșitul celei de-a 24-a ore a celei de-a 9-a zi calendaristice. Urmează autocolantul lunar, care este valabil timp de 30 de zile de la data achiziționării sau de la data de începere a valabilității până la sfârșitul celei de-a 24-a ore a celei de-a 30-a zi. Există și opțiunea de achiziționare a mai multor autocolante lunare sau a unui autocolant anual. Autocolantul anual este valabil până în ultima zi a lunii ianuarie a anului următor. În timpul achiziționării, puteți selecta data de începere a valabilității autocolantului; dacă nu o modificați, data achiziției va fi considerată data de începere. Setarea manuală a perioadei de valabilitate vă permite să achiziționați autocolantul electronic înainte de călătorie, asigurându-vă că evitați amenzile! 

Care autocolant de autostradă merită? 

Dacă doar tranzitați țara și călătoria se încadrează în 10 zile, vă recomandăm să achiziționați autocolantul pentru 10 zile de autostradă. Cu toate acestea, dacă planificați să stați mai mult timp, merită să cumpărați autocolantul lunar. Autocolantele de 10 zile, lunare și anuale sunt valabile pe toate autostrăzile din țară, în timp ce autocolantul de județ este valabil doar pe secțiunile de autostradă din județul respectiv. Vă recomandăm să alegeți autocolantul de județ dacă călătoriți doar într-o anumită parte a țării și nu planificați să vizitați alte județe cu autostrada. Cu toate acestea, există și o soluție, deoarece autocolantele de județ pot fi combinate, permițând achiziționarea mai multor autocolante de județ. 

Nu numai selectarea duratei autocolantului este importantă, ci și furnizarea corectă a categoriei vehiculului.