Candidatura lui Piedone la Primăria Capitalei a fost contestată: Numitul nu domiciliază în București

Cristian Popescu Piedone SURSA FOTO: Facebook
Cristian Popescu Piedone SURSA FOTO: Facebook

Candidatura lui Cristian Popescu Piedone la primăria Capitalei a fost contestată la Judecătoria Sectorului 2 din București pe motiv că acesta nu ar locui în Capitală, ci în Bragadiru.

Potrivit g4media.ro, reclamantul este Valerian Sălăvăstru. Acesta cere anularea deciziei Biroului Electoral prin care a fost admisă candidatura.

Sălăvăstru expune în sesizarea sa câteva argumente:

”În plus, este chiar de notorietate că numitul Cristian Victor Popescu Piedone are locuința principală în Bragadiru – Sipetului și nu în București – Principatele Unite deoarece:
• Ordinul Prefectului municipiului București nr. 440/2023 i-a fost comunicat la adresa din Bragadiru (atașez document);
• la intrarea în închisoare, în 2022, acesta s-a predat Poliției Bragadiru;
• conform Registrului Comerțului, în Principatele Unite nr. 6 își are sediul SC Lolo Trading Internațional SRL – salon de înfrumusețare (atașez foto);
• se poate observa prin constatare zi de zi că dl Popescu Piedone pleacă la activitățile zilnice și revine de la ele de la str. Sipetului – or Bragadiru – solicit ca în cadrul probei cu înscrisuri să-i puneți în vedere Candidatului să depună la dosar ordinele de deplasare întocmite în ultima lună pe ruta Bragadiru-Sipetului – Primăria sectorului 5.

Prin urmare, este evident faptul că numitul Popescu Cristian Victor Piedone nu domiciliază în București, motiv pentru care această condiție esențială pentru a putea ocupa funcția de demnitate publică de primar al municipiului București nu este îndeplinită, Hotărârea de admitere a candidaturii fiind nelegală.”

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.