Când va fi gata bugetul pentru 2021? Ce spune premierul Cîțu

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Realizarea bugetului pe anul 2021 este cea mai presantă dintre prioritățile noului Guvern, însă documentul ar putea fi gata abia luna viitoare.

“Am cerut o analiză a actelor normative care sunt în vigoare şi au un impact bugetar, dar nu pot fi susţinute în totalitate de bugetul anului 2021”, a declarat premierul Florin Cîțu.

“Până pe 4 februarie, fiecare ministru va trebui să prezinte spre aprobare în Guvern un memorandum care să conţină situaţia actuală a acestor operatori economici, cauzele care au determinat înregistrarea de pierderi, plăţi restante arierate şi aşa mai departe şi, bineînţeles, un set de măsuri concrete, cuantificabile şi cu termene clare pentru eficientizarea acestor companii”, a adăugat premierul.

Guvernul a anunțat deja că va îngheța salariile bugetarilor la nivelul finalului anului 2020, la același nivel urmând să rămâne și bonusurile, primele și indemnizațiile.

Florin Cîțu a anunțat că va crește salariul minim cu doar 40 de lei. De asemenea, Guvernul trebuie să majoreze alocațiile cu 40% și pensiile cu 8%.