Când trebuie să mergi la un cabinet neurologic și care sunt principalele afecțiuni ce pot fi depistate

Printre cele mai frecvente afecțiuni neurologice sunt lombosciatica, hernia de disc, dar și accidentele vasculare cerebrale, epilepsia, traumatismele craniene, bolile neoplazice ale sistemului nervos, bolile de mișcare cum ar fi Parkinson sau Alzheimer, dar și bolile de nervi periferici, neuroni motorii, mușchi sau joncțiune neuromusculară precum neuropatii periferice dar și tulburările de somn, migrenele și altele de acest tip.

Una dintre principalele dificultăți pentru cei care caută să rezolvi o problemă de ordin neurologic este faptul că de multe ori sunt nevoiți să se plimbă între clinici pentru diferite servicii necesare diagnosticării corecte și tratamentului complet al afecțiunilor.

De exemplu, clinica neurologie București a celor de la Centrokinetic este una care oferă servicii complete pentru toată gama de afecțiuni neurologice menționate mai sus.

Un departament de neurologie trebuie să includă toată gama de servicii, de la consultația inițială a medicului neurology, până la consultația medicului de recuperare, investigații suplimentare precum ecografia sau RMN dar și consultații de control.

RMN ul – cea mai complexă metodă de investigare imagistică

RMN-ul e foarte utilizat pe scară largă în diagnosticarea medicală și are marele avantaj de a nu pune pacientul la radiațiile ionizante. Scanerele RMN sunt deosebit de utile pentru scanarea neurologică și sunt excelente pentru vizualizarea tumorilor mici, a demenței, a epilepsiei și a altor afecțiuni ale sistemului nervos central.

RMN-ul este foarte util și pentru că permite scanarea membrelor superioare și inferioare precum și articulațiilor acestora.  Un RMN genunchi preț costă ca un RMN făcut la orice altă parte a corpului la Centrokinetic, adică 480 RON.

Trebuie știut faptul că o scanare cu rezonanță magnetică, adică procedura pe care noi o cunoaștem în termeni populari RMN este una comună și neiradiantă pentru că utilizează un câmp magnetic puternic și unde radio pentru a crea imagini detaliate ale organelor și țesuturilor din corp.

Ce trebuie să știți înainte de un RMN

Câmpul magnetic puternic al sistemului RMN va atrage obiecte care conțin fier și le poate determina să se miște brusc și cu forță mare, ceea ce poate reprezenta un risc pentru pacient, motiv pentru care personalul medical se asigură că obiectele externe precum șurubelnițele feromagnetice și rezervoarele de oxigen nu sunt introduse în zona sistemului RMN.

Pacientul are și responsabilitate și este atenționat să elimine toate obiectele metalice înainte de examenul RMN inclusiv aparatele auditive ceasuri bijuterii telefoane mobile și articole de îmbrăcăminte care au fire metalice sau elemente de fixare.

Mai mult, un lucru mai puțin știut este și faptul că machiajul, lacurile de unghii sau alte produse cosmetice pot conține particule metalice care trebuie îndepărtate dacă sunt aplicate în zona corpului supusă examenului RMN.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.