Când scăpăm de ploi și frig și cum va fi vremea de Paște

FOTO: TimHill/Pixabay.com
FOTO: TimHill/Pixabay.com

Agenția Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Estimările meteorologilor arată că doar în prima săptămână sunt anunțate ploi și temperaturi scăzute, iar în restul perioadei va fi vreme normală pentru această perioadă.

Săptămâna 22 – 29 aprilie. Cu excepția extremității de sud-est a țării, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în regiunile vestice și nord vestice. Precipitațiile vor fi excedentare în toată țara, dar în special în zona Carpaților Meridionali și în zona sub-montană din regiunile sudice.

Săptămâna 29 aprilie – 6 mai. În săptămâna Paștelui, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Nivelul precipitații vor fi cele normale pentru această perioadă în toată țara.

Săptămâna 6 – 13 mai. Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 13 – 20 mai. Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal, în cea mai mare parte a țării.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.