Când e posibil să scăpăm de purtarea măștii de protecție

FOTO: Anestiev/Pixabay.com
FOTO: Anestiev/Pixabay.com

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că epidemia de coronavirus se află pe o pantă descendentă în România, este controlabilă, iar de pe 15 iunie e posibil să apară noi măsuri de relaxare.

Într-o intervenție la Digi24, ministrul Tătaru a spus că dacă totul merge bine în continuare, în august ne-am putea întoarce la o viață „cvasi-normală” și e posibil să se renunțe chiar și la obligativitatea purtării măștilor de protecție.

Epidemia din România s-ar putea încheia cu un bilanț de aproximativ 20.000 de cazuri. „Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă.

Ca număr total de cazuri infectate, aflate în analiza noastră, cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta sau alternând, mergând totuşi pe o scădere progresivă a acestui număr de cazuri. În acest moment avem sub 5.000 de cazuri active din cele circa 18.600”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

De la 15 iunie e posibil să se renunțe și la măsura izolării pentru o perioadă de două săptămâni pentru cei care vin din străinătate.

„Rămâne ca împreună cu INSP, cu Centrul Naţional de Control și Supraveghere a Bolilor Transmisibile să evaluăm fiecare zi a acestor relaxări având şi norme de aplicare, dar şi unele restricţii pe care le putem reimpune, în măsura în care vom vedea că măsura este nefavorabilă.

Până acum nu avem un motiv real să ne gândim la aceste restricţii. În măsura în care vom respecta precauțiile și regulile de igienă, de distanţare socială în locurile publice, unde avem adunări populaționale, putem spune că vom merge și cua treia etapă de relaxare după 15 iunie”, a declarat Nelu Tătaru.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.