Câți maidanezi au fost adoptați într-o lună în București

caine
Foto: Columbo222 Wikimedia Commons

Aproape 1.100 de câini comunitari au fost adoptați într-o singură lună în București, a declarat astăzi primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, anunță agerpres.ro.

„În momentul acesta îi strângem, suntem prezenți pe stradă, încurajăm adopția, 510 au fost adoptați de Uzunu, de Dog Town, iar persoanele fizice au luat 570 de câini”, a spus el.

Potrivit acestuia, municipalitatea vrea să extindă locurile de adăpostire a câinilor fără stăpân din Bucureşti prin realizarea unui nou adăpost cu o capacitate iniţială de 1.500 – 2.000 de locuri. Potrivit unor estimări, în București există în jur de 65.000 de câini comunitari.

Primăria are în vedere încurajarea adopţiei animalelor prin campanii de informare şi conştientizare adresate cetăţenilor. „Încurajăm în continuare adopţia, începem să facem cunoscute condiţiile pentru acest proces, astfel încât cetăţenii să vină să adopte aceste animale”, a mai spus acesta, citat de mediafax.ro.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii de cititori de ştiri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.