Cabinetul Orban preia birourile. Ministrul Muncii: Nu se taie pensiile și salariile

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Miniștrii noului Guvern condus de Ludovic Orban își preiau astăzi birourile. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat înainte să intre în clădirea în care își va avea biroul că nu se vor tăia pensiile și salariile, așa cum au transmis liderii PSD în ultima perioadă.

Premierul Ludovic Orban și vicepremierul Raluca Turcan au ajuns marți dimineață, la ora 9:00, la Guvern.

Ministrul Alexandru a mai spus că va iniția o serie de discuții cu partenerii sociali pentru a fi găsită o soluție obiectivă cu privire la salariul minim.

„Apreciez eforturile celor care au afaceri în România, îi respect şi stau la masă cu ei ca să găsesc o soluţie corectă, posibil de pus în practică. Voi lua o decizie după această serie de discuţii”, a spus noul ministru.

Violeta Alexandru a mai spus că va înființa un info chioșc lângă minister unde oamenii să aibă acces la toate informațiile necesare.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că dedică mandatul tinerilor. „Elevii deja mi-au scris mii de mesaje, sunt înnebuniţi şi părinţii, voi vedea cum voi împărţi lucrurile”, a spus ea, întrebată cum va împăca munca de la catedră cu activitatea la minister.

Al șaselea guvern din ultimii cinci ani vine cu o premieră. Este pentru prima dată din periodă interbelică, după mai bine de 80 de ani, când liberalii se află singuri la guvernare.

Ultimul guvern PNL a fost condus, până în decembrie 1937, de Gheorghe Tătărescu.

Klaus Iohannis ar urma să participe la câteva ceremonii de preluare a mandatelor de ministru. Acestea vor fi:

  • Ora 11:00. Preluarea mandatului de Ministru al Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu
  • Ora 11:45. Preluarea mandatului de Ministru al Afacerilor Interne – Marcel Ion Vela
  • Ora 12:30. Preluarea mandatului de Ministru al Apărării Naționale – Nicolae Ciucă
  • Ora 13:15. Preluarea mandatului de Ministru al Justiției – Cătălin Predoiu
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.