Bunuri ale condamnaților scoase la licitație: Audi Q7 – 4.300 de euro, Renault Megane – 200 de euro

Un Audi Q7 este scos la licitație
Un Audi Q7 este scos la licitație

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), care se ocupă de gestionarea bunurilor care au confiscate de stat de la cei condamnați, a lansat un site specializat pentru a recupera prejudiciile. Mai exact, este vorba despre un site de licitații.

Sunt scoase în acest moment șase mașini, printre care un Porsche Panamera 4 (preț de pornire 89,567 de lei), un Audi Q7 2008 (21,439 de lei) sau un Renault Megane 2006 (preț de pornire de 1.003 lei).

Mai sunt scoase la vânzare și stocuri de marfă. De exemplu, sunt scoși la vânare 7.704 perechi de pantaloni de bărbați și de damă cu un preț de pornire de 27.542 de lei.

„Stoc de marfă reprezentând un număr de 8.041 baxuri/baloți/saci/cutii constând în articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, lenjerie, uniforme școlare, eșarfe, colanți etc. Loc predare: București și Pantelimon, jud. Ilfov”, mai scrie la un alt anunț de licitație. Prețul de pornire este de 281.901 lei.

Mai sunt scoase la licitație și materiale de construcție confiscate. Sunt scose la licitație mai mulți paleți de piatră de andezit, dar și o cantitate de peste 29 de tone de material fier vechi depozitate în Slatina.

„Bunul mobil format din deşeuri de fier vechi este compus în proporţie de peste 99% din material feros amestec (bucăţi din fier brut, tablă, butoaie, ţevi, plase din sârma etc.) şi o cantitate nesemnificativă de alte deşeuri neferoase (plastic, hârtie, alte aliaje etc.)”, scrie în anunț.

Mai multe detalii și întreaga listă de licitații organizate de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate pot fi găsite – aici.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.