Bucureștiul este cel mai avantajos oraș din lume pentru cei care lucrează de acasă

Foto: Unsplash

Potrivit clasamentului Remote Working Index, realizat de britanicii de la Broadband Deals, Bucureștiul ocupă primul loc în lume, înaintea orașelor americane Houston și Las Vegas.

Clasamentul, care cuprinde cele mai bune 50 de orașe pentru cei care muncesc de acasă, ia în calcul mai mulți factori: viteza medie a internetului, diversitatea companiilor care fac livrări la domiciliu, numărul de locuri de muncă remote disponibile, costul unui laptop și costul traiului de zi cu zi.

Puteți consulta întreg clasamentul aici.

Bucureștiul este pe primul loc în ierarhia realizată de Broadband Deals, cu 4,33% din locurile de muncă de aici oferind posibilitatea angajaților de a lucra de acasă, acesta fiind și cel mai ridicat procent din listă. De asemenea, capitala României a obținut scoruri foarte bune la costul vieții și la viteza internetului, unde se află pe locul 7, respectiv 4.

București, cel mai avantajos oraș pentru munca de acasă

Deloc surprinzător, un MacBook costă mult mai mult în România decât în orașele americane Houston, Las Vegas sau Chicago.

În primele zece cele mai avantajoase orașe pentru munca de acasă se mai află următoarele orașe: 2. Houston, 3. Las Vegas, 4. Atlanta, 5. Budapesta, 6. San Francisco, 7. Los Angeles, 8. Kiev, 9. Chicago, 10. Varșovia.

În schimb, cele mai costisitoare orașe când vine vorba de munca ”remote” sunt: Roma, Milano, Seul, Paris, Hamburg, Amsterdam, Londra, Koln, Munchen și Manchester.

Roma, capitala Italiei, are o viteză a internetului extrem de redusă, iar laptopurile de aici sunt printre cele mai scumpe din lume.