Brazi ieftini scoși la vânzare de Romsilva. 15 lei un molid, 35 de lei un brad

Foto: Romsilva (Facebook)

Romsilva a anunțat că scoate la vânzare aproape 25.000 de brazi de Crăciun în sezonul sărbătorilor de iarnă.

Din cei circa 24.800 de pomi de Crăciun care vor fi puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat, în jur de 17.600 de bucăți sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar circa 7.200 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Majoritatea pomilor de Crăciun oferiți spre vânzare în acest an sunt din specia brad (circa 19.000), iar diferența de aproximativ 6.000 sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase.

Prețurile pornesc de la 15 lei pentru un molid cu înălțimea de până în 1,3 metri, și ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălțimea între 2 și 3 metri. Cei cu înălțimi de peste 3 metri sunt considerați comenzi speciale.

Prețurile menționate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva.

Direcțiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populației, prin vânzarea directă și numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare de păduri aflate în proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.