Braşovul și Ţara Bârsei, în cursa pentru Capitala Culturală Europeană

brasov
Biserica Neagră. Foto: Andreea Dogar

Primăria Braşov dorește să îşi crească şansele de a câştiga titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, așa că reprezentanții instituției au hotărât să implice în efortul depus şi celelalte localităţi din Ţara Bârsei, relatează Yahoo News România.

Alături de Grecia, România este propusă ca ţară care va desemna ,,Capitala Culturală Europeană” în anul 2021, iar Braşovul se numără printre oraşele candidate, alături de Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova, Arad, Oradea, Alba Iulia şi Sfântu Gheorghe. Recent, Consiliul Local Braşov a aprobat strategia intitulată „Braşovia 2021”, menită să aducă titlul de capitală culturală orașului de sub Tâmpa.

Strategia se bazează pe elementele care diferenţiază Braşovul de celelalte oraşe româneşti candidate, plecând de la zona în care este situat. „Pentru a putea câştiga această competiţie, va trebui să venim cu o abordare originală. Vom lua în calcul toate punctele forte ale Ţării Bârsei, astfel încât, în acest proiect să fie implicate toate localităţile învecinate, nu doar municipiul Braşov”, a explicat primarul Braşovului, George Scripcaru, citat de bzb.ro.

brasov_00
Bastion în Brașov. Foto: Andreea Dogar

Vor fi scoase în evidenţă Prima Şcoală Românească, spiritul multi-etnic, teatrul, opera și filarmonica din oraș, muzeele, junii, cetatea pre-romană Braşovia, breslele istorice, Biserica Neagră, bisericile fortificate şi cetăţile medievale din împrejurimi.

„Vom încerca să obţinem sprijinul oraşului austriac Linz, care a fost capitală culturală europeană, şi cu care suntem înfrăţiţi, dar şi să colaborăm cu Nurnbergul. De asemenea, voi discuta cu primarul Sibiului, care a fost capitală culturală europeană în 2007, ca să ne dea o mână de ajutor în conturarea acestui concept”, a mai spus Scripcaru.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.