Bombardament puternic asupra orașului Harkov: „Zeci de morți și sute de răniți” | VIDEO

bombardamente harkov
Sursa: Capturi Twitter

Zeci de civili au fost uciși și alte câteva sute au fost răniți în timpul bombardamentelor puternice care au loc astăzi în orașul Harkov din estul Ucrainei, au anunțat oficialii ucraineni.

„Harkov tocmai a fost bombardat masiv de la Gradov. Zeci de morți și sute de răniți! Aceste scene îngrozitoare trebuie văzute de lumea întreagă! Moarte ocupanților!”, a scris pe rețeaua de socializare Facebook Anton Gerashchenko, consilier al ministrului de Interne ucrainean.

În imaginile apărute pe Twitter în ultimele ore se văd numeroase incendii în zone rezidențiale din Harkov. Se aud și zgomotele făcute de tunurile de artilerie și de gloanțe.

De asemenea, se văd și oameni morți sau răniți căzuți pe stradă, inclusiv o femeie în vârstă care și-a pierdut un picior (astfel de imagini cu puternic impact emoțional nu au fost incluse în acest articol).

Numărul total al victimelor în rândul civililor nu este cunoscut cu precizie. Se vorbește despre aproximativ 200 de morți, dintre care 16 ar fi copii.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.