„Bomba” pe care Ponta o vrea în brațele Guvernului PSD-ALDE

FOTO: GreatNews.ro
FOTO: GreatNews.ro

Președintele Pro România, Victor Ponta, vine cu o propunere pentru partidele parlamentare din „Alianța Anti-Dragnea”. Fostul premier cere ca la dezbaterea în Camera Deputaților a noii legi a pensiilor să se voteze un amendament potrivit căruia toate măririle să se aplice de la 1 ianuarie 2019, nu din 2021.

„AAD (Alianța Anti-Dragnea) s-a format ad-hoc în Camera Deputaților din: reprezentanții Pro România, deputați PSD și de la minorități care însă nu sunt de acord cu abuzurile lui Dragnea și din deputații partidelor de Opoziție! AAD poate acum să obțină un mare succes pentru toți pensionarii în lupta cu Guvernul actual”, scrie Ponta pe Facebook.

Acesta mai spune că deputații Pro România au depus deja un amendament prin care „toate prevederile legii privind măririle de pensii trebuie să intre în vigoare la 1 ianuarie 2019”.

„1. Dacă există bani la buget pentru măririle promise de Guvern atunci trebuie dați imediat. Părinții și bunicii noștri au dreptul să primească imediat pensii mai mari care să compenseze inflația și creșterile uriașe de prețuri.

2. Dacă nu există bani în buget în 2019 atunci cu siguranță nu au cum să existe nici în 2021 (cum au promis după alegeri). Nu trebuie să acceptăm ca părinții și bunicii noștri să fie mințiți și manipulați de o gașcă de hoți ticăloși”, mai scrie fostul premier PSD.

Ponta mai spune și de ordonanța de urgență prin care Guvernul Dăncilă ar putea introduce măsuri de austeritate, precum înghețarea măririi veniturilor bugetarilor și amânarea majorării punctului de pensie până la 1 septembrie 2019.

„Dacă vor să adopte și legea pensiilor ‹pe hartie› doar ca să mintă oamenii și să îi amâne intrarea în vigoare, deputații AAD trebuie să se opună!”, mai scrie Ponta. El arată și că „AAD a declanșat încă de miercuri un proces de însănătoșire a Parlamentului prin schimbarea din funcție a lui Dragnea și a acoliților săi”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.