Bogdan Stamatoiu, redactor-şef adjunct GSP, a intrat cu mașina într-un stâlp și e în stare critică

accident bogdan stamatoiu
Foto: Captură Facebook

Bogdan Stamatoiu, redactor-şef adjunct la „Gazeta Sporturilor”, a fost implicat aseară într-un accident rutier grav, după ce mașina pe care o conducea a intrat cu viteză mare într-un stâlp de pe marginea drumului, anunță publicația „Pagina de Media”.

Jurnalistul se află în stare critică la spital, mai notează sursa citată.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii rutieri din Pantelimon, iar din primele verificări au constatat faptul că, un autoturism, în timp ce se deplasa pe DJ 301 din direcţia judeţului Călăraşi spre comuna Cernica, în zona km 9, ar fi părăsit partea carosabilă şi ar fi intrat în coliziune cu un stâlp de înaltă tensiune, aflat pe partea dreaptă a drumului pe care circula”, a transmis poliția într-un comunicat de presă.

Cu o zi înainte, Ringier a anunţat că noul redactor-şef al „Gazetei Sporturilor” este sârbul Predrag Mihailovic, care îl înlocuiește practic pe Cătălin Țepelin, concediat anterior de trustul elvețian.

După numire, Predrag Mihailovic l-a concediat pe Dan Udrea, redactor-şef adjunct la „Gazetei Sporturilor” (precum Bogdan Stamatoiu).

Ieri, și jurnalistul Cătălin Tolontan a fost concediat de la conducerea editorială a ziarului „Libertatea”, care face parte din trustul Ringier. De asemenea, au fost concediați redactorul-șef adjunct Iulia Roșu și coordonatorul editorial Camelia Stan.

Conducerea trustului a anunțat că ar urma să fie concediați, în total, circa 20% dintre jurnaliștii de la „Libertatea”.

Concedierile de la „Libertatea” și de la „Gazeta Sporturilor” vin după ce conducerea trustului elvețian a intrat în conflict cu jurnaliștii din România. Managementul Ringier le-a cerut jurnaliștilor ca publicația GPS să facă parte dintr-o asociație de lobby pentru jocurile de noroc, însă aceștia au refuzat.

De asemenea, jurnaliștilor li s-a cerut ca articolele care vizează industria jocurilor de noroc să fie trimise managementului „la verificare”, anterior publicării, însă echipa editorială a refuzat și acest lucru.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.