Blocurile din Turcia se cad la cutremur de parcă ar fi carton | VIDEO

blocuri seism turcia
Foto: Captură Twitter

Imagini video surprinse de un șofer chiar în momentul în care o replică puternică a seismului inițial produs în Turcia lovește regiunea Kahramanmaraş arată că blocurile din jur cad de parcă ar fi din carton.

Acest al doilea mare seism a avut loc luni, 6 februarie, la ora locală 1:32 PM. El s-a produs la 7 kilometri adâncime și a avut epicentrul la 4 kilometri de orașul Ekinözü din provincia Kahramanmaraş, și la circa 95 de kilometri de seismul inițial de 7,8 grade care a lovit Turcia.

Primul cutremur s-a produs la ora locală 4:17 AM, la o adâncime de 17,9 kilometri. Seismul a avut epicentrul la 34 de kilometri de orașul Gaziantep din sudul Turciei, aflat aproape de granița cu Siria.

Până acum, numărul victimelor din cele două țări a ajuns la aproximativ 5.000 de morți, însă Organizația Mondială a Sănătății se așteaptă ca numărul celor decedați să ajungă la 20.000.

Și alte clipuri video surprind imagini dramatice cu blocuri înalte care se prăbușesc la cutremur sau la scurt timp după aceea:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.