Cluj-Napoca ar putea avea blocuri-grădină, izolate cu lână

blocuri_verzi
Un grup de arhitecţi clujeni propune izolarea blocurilor construite în perioada comunistă cu lână sau cânepă. Mai mult, proiectul prevede înfrumuseţarea acestor clădiri cu grădini verticale.

Arhitecţii spun, într-un dialog cu ziardecluj.ro, că lâna de oaie şi cânepa au o capacitate de izolare termică mai bună decât a polistirenului.

În Uniunea Europeană, lâna de oaie este acceptată ca material de construcţii încă din 2003.

blocuri_2

Pe lângă îmbunătăţirea calităţii aerului şi a aspectului clădirilor, vegetaţia de pe blocuri ar funcţiona şi ca barieră acustică.

Proiectul a fost realizat de catre arhitectii Horatiu Racasan si Andrei Koves, alaturi de alti colaboratori, si a fost nominalizat in cadrul premiilor BATRA 2013. Primarul Emil Boc a spus că va încuraja cel puțin demararea unui proiect – pilot.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.