Biserica își pune la dispoziție capelele cimitirelor și pe cele mortuare ale parohiilor pentru păstrarea morților de COVID

mănăstirea pasărea jaf
Foto: Andrei Stroe (Wikimedia Commons)

În situația dramatică cu care se confruntă spitalele din Capitală, Arhiepiscopia Bucureștilor pune la dispoziție spații pentru păstrarea temporară a trupurilor celor decedați, anunță biroul de presă al Patriarhiei Române.

„Ca urmare a escaladării situației dramatice cu care se confruntă spitalele în care sunt tratați bolnavii de Covid-19 din București și morgile acestor spitale unde locurile de păstrare temporară a trupurilor celor decedați au devenit insuficiente, Arhiepiscopia Bucureștilor iese în întâmpinarea solicitărilor de ajutor și pune la dispoziție capelele de exterior din cadrul spitalelor, capelele mortuare de la parohiile din imediata apropiere și capelele cimitirelor parohiale din imediata proximitate”, se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei.

„Biserica își exprimă solidaritatea cu instituțiile și autoritățile medicale confruntate în această perioadă cu cea mai grea situație provocată până acum de pandemie și apreciază efortul medicilor și al întregului personal medical care luptă pentru salvarea vieții pacienților grav bolnavi”, se mai arată în document.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.