Biserica găsește nași pe internet pentru părinții care vor să-și boteze copiii

sursa foto: wikipedia

Zeci de părinți au reușit să-și găsească nași pentru copiii lor prin intermediul unei campanii pornită pe internet.

Ideea campaniei, numită Găsim Nași, aparține Mitropoliei Moldovei și Bucovinei care îi ajută astfel pe cei care vor să-și boteze copilul în religia ortodoxă, dar nu găsesc persoane dispuse să le fie nași.

Printre părinții care au apelat la o astfel de metodă, de a-și găsi nașii potriviți pentru copilul lor, se numără și Lavinia Albert, o tânără în vârstă de 18 ani, care urmează să nască un băiețel.

După ce a încercat să găsească nași, Lavinia Albert a apelat la Departamentul Pro Vita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei unde i-a întâlnit pe viitorii părinți spirituali ai copilului ei.

„Sunt niște persoane extraodinare, mă bucur că baiatul meu va fi înconjurat numai de persoane extraordinare. Optimiști, veseli, plini de viață”, a spus Lavinia Albert, pentru stirileprotv.ro.

Cei care s-au oferit să-l boteze pe băiețelul Laviniei Albert sunt, surprinzător, doi studenți, care se întrețin din burse și ajutorul primit de la părinții lor.

„Un botez nu înseamnă neapărat să cheltuim, important e să fim părinți spirituali și să fii alături de mămică, de copil și să îl ajuți să crească frumos, fizic și moral”, a spus Corina Brânză, tânăra care urmează să-l boteze pe băiețel.

Printre nașii găsiți de Mitropolie se numără și soții Zota care au botezat până acum mai mulți copii.

“E dificil pentru că e o responsabilitate cumva, practic în momentul în care ești nașul unui copil ești ca un părinte spiritual și mai este și latura financiară, că în momentul unui botez trebuie să cumperi câteva lucrușoare pentru copil și poate multă lume evită din motivul ăsta”, a spus nașa Raluca Zota.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.