Biden l-a atacat dur pe Putin și le-a transmis oligarhilor corupți ai Rusiei că vor rămâne fără averi

FOTO: Joe Biden/Facebook
FOTO: Joe Biden/Facebook

Președintele american Joe Biden l-a atacat marți dur pe liderul rus Vladimir Putin, pe care l-a numit „dictator” care este acum izolat de lume mai mult ca oricând. Biden a mai spus că Putin „s-a înșelat”, „suntem pregătiți, suntem uniți”.

Preşedintele rus „a crezut că Occidentul şi NATO nu vor răspunde”. Dar „Putin este acum mai izolat ca oricând de restul lumii”, deoarece în lupta împotriva „autocraţiei”, ”democraţiile sunt pregătite”, a adăugat el, enumerând sancţiunile fără precedent care s-au abătut asupra Rusiei după invazia din Ucraina.

Totuşi, „dacă dictatorii nu plătesc preţul pentru agresiunea lor, ei provoacă şi mai mult haos”, a avertizat cel de-al 46-lea preşedinte din istoria SUA referindu-se la liderul de la Kremlin.

El i-a ameninţat pe oligarhii ruşi cu confiscarea „iahturilor, apartamentelor de lux şi a avioanelor lor”, un grup operativ al Departamentului de Justiţie al SUA urmând să se axeze pe urmărirea penală a activităţilor criminale ale acestora. Biden a promis că Putin va plăti un preţ ridicat continuu pe termen lung.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat că Departamentul de Justiţie al SUA se va îndrepta împotriva ilegalităţilor comise de oligarhii ruşi. Departamentul de Justiţie va alcătui o task force specială pentru a se îndrepta împotriva ilegalităţilor oligarhilor ruşi, a anunţat Biden, în discursul despre Starea Uniunii.

„Ne unim forţele cu aliaţii europeni să le găsim şi să le confiscăm iahturile, apartamentele de lux, avioanele private”, afirmă Biden.

Preşedintele american a arătat că vor fi vizate câştigurile obţinute pe căi greşite.