Top 7 motive să-ți cumperi o bicicletă electrică

Atunci când drumurile ți se par prea aglomerate, lipsa locurilor de parcare îți dau bătăi de cap, iar în mijloacele de transport este înghesuială, cea mai bună alternativă este bicicleta. Sunt mulți care vor spune că nu pot merge la serviciu dând la pedale, pentru că ar transpira pe drum.

Prima soluție ar fi să apeleze la un hoverboard. Este extrem de util, foarte portabil și distractiv. Mai mult, este foarte economic și prietenos cu mediul, silențios și extrem de agil.

Hoverboard-ul poate fi și o jucărie sofisticată, dar și un mijloc de transport în comun foarte ieftin. Are o viteză maximă de până la 12 kilometri pe oră și o autonomie de până la 18 kilometri. Se încarcă în maxim 3 ore.

O altă alternativă la mașină și mijloacele de transport în comun este bicicleta electrica ieftina. Bicicletele electrice funcționează cu un acumulator care se „activează” după ce ai pornit bicicleta.

Aceste modele rulează cu cel mult 25 de kilometri pe oră, o limită impusă de Uniunea Europeană. În mediu, o bicicletă electrică se încarcă în aproximativ 5 ore, iar acumulatorii au durată de viață de peste 5-6 ani.

Pentru oraș puteți alege o bicicletă pliabilă, ieftină, cu design modern. Aceasta este ușor de manevrat și de controlat. Bicicletele pliabile au roți mai mici, pot fi depozitate mai ușor și au o greutate redusă.

De exemplu, un model Airwheel R3 are o autonomie de 30 – 40 de kilometri la o viteză maximă de 20 km/h. Are nevoie de aproximativ 180 de minute pentru a se încărca aproape complet. Bateria este Panasonic. Cadrul este din aluminiu, iar greutatea este de 18,5 kilograme.

Dacă vrei o bicicletă un pic mai mare poți alege un model Airwheel R8. Aceasta are roți de 26 inci, cadrul este din aluminiu și cântărește doar 19,5 kilograme. Bateria este LG și se încarcă până la 80% în aproximativ 3 ore.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.