Beatrice Mahler spune că numărul zilnic de cazuri COVID e mult mai mare decât cel oficial

beatrice mahler
Beatrice Mahler. Foto: Captură Digi24

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, crede că numărul zilnic de persoane care se infectează cu SARS-CoV-2 este mult mai mare decât cel anunțat de autorități. Însă doar o mică parte din aceste persoane sunt depistate prin teste PCR sau rapide și ajung astfel în statisticile oficiale.

Pentru această afirmația Mahler se bazează pe numărul de cazuri foarte mare de pacienți internați la terapie intensivă, care este mult mai mare decât cel din noiembrie anul trecut, când am avut și 10.000 de cazuri pe zi.

Astfel, dacă în noiembrie anul trecut, la un vârf de 10.000 de cazuri pe zi, în terapie intensivă erau internați sub 1.300 de persoane, acum, la 5.000 de cazuri pe zi în terapie intensivă sunt aproape 1.500 de pacienți.

„Eu cred că sunt de 4 ori mai multe (cazuri – n.r.) decât cele raportate. Părerea mea e că sunt 20.000 de cazuri pe zi”, a declarat Beatrice Mahler într-o emisiune la postul de televiziune Digi 24.

Ea a mai spus că datele care sunt publicate în acest moment arată că în alte țări procentul de persoane cu forme moderate sau severe (raportat la numărul total al pacienților diagnosticați) a rămas la fel.

„Dacă facem la noi procentul de persoane care sunt internate raportat la cazurile care sunt diagnosticate, lucrurile nu stau deloc bine, adică la noi procentul este mai mare”, a mai spus ea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.