Bătrâni căsătoriți cu forța cu interlopi care le luau casele. Cum acționa rețeaua

poliție
Foto: Captură Știrile PRO TV

Mai mulți bătrâni și bolnavi cu dizabilități fizice și psihice din București au fost căsătoriți cu forța cu persoane care voiau să le ia casele, transmite postul de televiziune PRO TV.

Cel puțin 5 bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 50 și 75 de ani au fost obligați să se căsătorească cu membrii unei familii de interlopi care în acest fel intrau în posesia locuințelor.

11 suspecți au fost duși ieri la poliție, după ce polițiștii au descins într-o casă din sectorul 3 al Capitalei, unde bătrânii și bolnavii erau ținuți în condiții îngrozitoare. Cele 6 persoane vulnerabile au fost luate de ambulanțe și duse la Spitalul Obregia sau la secția de poliție pentru a da declarații.

Mai mulți dintre bătrâni au declarat că au fost căsătoriți forțat.

Unul dintre interlopi, un bărbat de 46 de ani, s-a căsătorit civil în luna august cu o femeie de 72 de ani.

Iar iubita suspectului, o femeie de 35 de ani, s-a căsătorit de 2 ori, cu doi bărbați de 71 și 60 de ani, care au murit în 2016, respectiv în 2019.

O altă femeie de 30 de ani s-a căsătorit cu un bărbat de 80.

Bătrânii și bolnavii nu aveau moștenitori și aveau în proprietate case, apartamente și terenuri. Prin acte de vânzare-cumpărare sau de succesiune (în cazul decesului), interlopii reușeau să intre în posesia bunurilor.

Interlopii au vândut deja 2 imobile din 6 obținute în acest mod. Ei sunt acuzați de lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.