Bărbatul care ar fi furat arma femeii jandarm a fost prins

FOTO: Captură video

Polițiștii l-au găsit pe bărbatul care ar fi furat pistolul femeii jandarm la protestul din 10 august. Procurorii au decis să-l rețină. Acesta a fost audiat și este acuzat de tulburarea ordinii publice și de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

„În baza unei informații transmise de un cetățean polițiștilor din Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov, informație ce ne-a fost comunicată de urgență, a fost identificat bărbatul din fotografiile mediatizate.

În urma unei acțiuni a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri, bărbatul a fost depistat și condus la audieri. În urma activităților desfășurate, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a emis ordonanță de reținere pe numele bărbatului de 32 de ani, care este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor (în forma sustragerii unei arme) și tulburarea ordinii și liniștii publice”, au precizat reprezentanții Poliției Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările pentru a găsi pistolul și pentru a-i prinde și pe ceilalți bărbați care i-au lovit pe cei doi jandarmi.

Femeia jandarm ar urma să fie externată astăzi. După incidente a fost internată cu suspiciune de fractură de coloană cervicală, însă diagnosticul a fost infirmat. Medicii au spus că are doar niște echimoze și că dorește să plece cât mai repede de la spital pentru a se întoarce la muncă.

Jandarmii au fost acuzați că și-au lăsat colegii în urmă și au fost salvați de protestari din pumnii și picioarele huliganilor.

„Am văzut multe titluri care insinuau că jandarmii şi-au abandonat colegii. Nimic mai fals. Ce s-a întâmplat cu exactitate la acel moment va rezulta în urma verificărilor pe care noi le facem de fiecare dată în urma unor misiuni de amploare.

Jandarmii nu-şi abandonează camarazii şi sunt dispuşi să-şi sacrifice viaţa, au demonstrat-o în nenumărate rânduri în teatrele de operaţii. Dincolo de intervenţiile dificile de aseară, de departe, cea mai dificilă intervenţie a fost să explicăm părinţilor colegei noastre că fata lor s-ar putea să rămână paralizată pe viaţă”, a spus locotenent colonel Marius Militaru, în conferința de presă organizată imediat în a doua zi după intervenția în forță a jandarmilor în Piața Victoriei.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.