Bărbatul care a trăit până la 82 de ani fără să vadă vreodată o femeie

bătrân
Foto: pexels / pixabay.com

Un călugăr ortodox grec de pe Muntele Athos a murit la vârsta de 82 de ani fără să vadă vreodată o femeie, relatează publicația greekreporter.com.

Mihailo Tolotos s-a născut în jurul anului 1856. Mama sa a murit la doar 4 ore după nașterea sa.

Fără tată sau alte rude, bebelușul a fost abandonat pe treptele unei mănăstiri situate pe vârful Muntelui Athos. A fost găsit de călugării de aici, care l-au luat în mijlocul lor.

Crescut și educat în mănăstire, Tolotos nu s-a aventurat nicio dată dincolo de porțile mănăstirii, așa că nu a văzut niciodată o femeie. O lege din anul 1060 interzice accesul femeilor pe Muntele Athos.

Potrivit sursei citate, Mihailo Tolotos și-a trăit întreaga viață în izolare, ferit de lumea exterioară și fără să întâlnească vreodată o femeie. A murit în 1938, la vârsta de 82 de ani.

La moartea sa, lui Mihailo i s-a organizat o înmormântare specială la care au participat toți călugării care locuiau pe Muntele Athos. Ceilalți călugări credeau că Mihailo Tolotos a fost singurul bărbat din lume care a murit fără să vadă o femeie.

Se pare că Tolotos nu văzuse niciodată nici mașini, avioane sau filme.

Iată un articol din ziar din „Edinburgh Daily Courier”, datat 29 octombrie 1938, care vorbește despre moartea călugărului:

Sursa: greekreporter.com

Muntele Athos, denumit în greacă „Muntele Sfânt”, este unul dintre cele mai importante centre ale lumii creștin-ortodoxe.

Cele 20 de mănăstiri de aici se află sub jurisdicția directă a Patriarhului Ecumenic al Constantinopolului.

Primii călugări au ajuns pe Muntele Athos în secolul al IX-lea. Astăzi, aici trăiesc 2.000 de călugări din Grecia și din multe alte țări, printre care România, Moldova, Georgia, Bulgaria, Serbia, Rusia și Statele Unite.

Muntele Athos a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1988.

Foto: pexels / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.