Bărbat condamnat la 30 de ani de închisoare, scutit de detenție pentru că s-a îngrășat în penitenciar

Dimitri Fricano
Dimitri Fricano, înainte de comiterea crimei. Foto: Captură YouTube

Un italian condamnat pentru că și-a ucis partenera va fi scutit de executarea unei pedepse de 26 de ani în închisoare deoarece este obez, iar traiul din închisoare i-ar pune viața în pericol, transmite agenția de presă ANSA din Italia.

În 2019, Dimitri Fricano din Biella a fost condamnat la 30 de ani de închisoare după ce a ucis-o pe Erika Preti, în vârstă de 28 de ani, într-o vacanță din Sardinia, în iunie 2017. Bărbatul a înjunghiat-o de 57 de ori pentru că femeia îl certase pentru că a lăsat prea multe firimituri pe patul de hotel.

Fricano, care are acum 36 de ani, s-a îngrășat 80 de kilograme în detenție, așa că o instanță de supraveghere din Torino a decis la începutul acestei săptămâni că bărbatul va ispăși restul pedepsei în arest la domiciliu.

Mai exact, instanța a decis că Fricano trebuie să fie eliberat din închisoarea din Torino pentru că este „incompatibil cu regimul penitenciar”, după ce greutatea sa a crescut de la 120 kg în momentul arestării sale la peste 200, motiv pentru care bărbatului îi este foarte greu să se deplaseze.

De asemenea, încarcerarea face ca bărbatul să nu poată urma o dietă pentru slăbit, au mai spus judecătorii.

Fricano va executa restul pedepsei în arest la domiciliu într-un oraș de lângă Biella.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.