Bani europeni în 2014. Cine poate primi fonduri nerambursabile

combine
Majoritatea programelor de finanţare destinate întreprinzătorilor români expiră în decembrie 2013, iar o nouă listă de axe de finanţare este discutată de statul român cu Uniunea Europeană.

Directorul adjunct al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), Nicolae Popa, a anunţat, într-o conferinţă de presă, care sunt domeniile pentru care statul român va solicita finanţare în intervalul 2014-2020.

Aceste domenii sunt:

Măsura 3.22 – dezvoltarea satului românesc

Măsura 1.21 – dezvoltarea exploataţiilor agricole

Măsura 1.23 – procesarea produselor agricole

Măsura 1.12 – instalarea tinerilor în mediul rural ca şefi de exploataţii

Măsura 3.13 – încurajarea activităţilor turistice

Măsura 3.12 – înfiinţarea IMM-urilor în mediul rural

Directorul APDRP a anunţat şi suma alocată România în cadrul Strategiei de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Aceasta este de 7 miliarde de euro, arată mediafax.ro. Nicolae Popa a anunţat şi că Agenţia şi-a propus să înfiinţeze, în fiecare judeţ al ţării, birouri unice pentru dinamizarea procedurii de autorizare.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.