Iar se dorește închiderea supermarketurilor în weekend. Cine a venit cu propunerea

supermarketuri în bolintin-vale
Foto: stevepb / pixabay.com

Viceprimarul Aurelian Bădulescu vrea ca unele supermarketuri din București să fie închise în weekend, relatează Digi 24.

El a anunțat vineri, 1 februarie, că va propune în Consiliul General al Municipiului București închiderea unor supermarketuri în weekend. Motivul invocat este acela că în acest fel se va reduce traficul greu pentru diferite zone din capitală.

Aurelian Bădulescu a mai precizat că, cel mai probabil, reprezentanții marilor retaileri nu vor fi încântați de propunere, însă aceasta s-ar baza pe dorința mai multor bucureșteni care l-au contactat.

Bătaie în Primăria București. Primarul sectorului 6 i-a dat un pumn viceprimarului

Nu este pentru prima dată când în România se discută despre o lege care să închidă supermarketurile în weekend.

Cel mai recent s-a discutat despre închiderea supermarketurilor în weekend în anul 2016. La acea dată, ministrul Agriculturii de atunci, Achim Irimescu, spunea că susține închiderea supermarketurilor sâmbăta și duminica și o prezență de 51% a produselor românești în aceste magazine.

„Nu cred ca le va conveni hipermarketurilor. Eu nu am mai văzut în Europa, cel puțin înțeleg că în Anglia este un pic mai altfel, magazinele se închid de la ora 18:30 în zilele normale, iar în weekend nici vorbă. La noi este o modă să te duci la supermarket în weekend și la o oră târzie. Haideți să discutăm. Cred că dânșii trăiesc foarte bine în România și atunci haideți să facem apel la dânșii și să facem front comun”, spunea la acea dată Irimescu, la Comisia de Agricultura a Camerei Deputaților, potrivit agerpres.ro.

Anterior, în 2015, deputatii PNL Nini Sapunaru și Tinel Gheorghe au inițiat o propunere legislativă prin care hipermarketurile urmau să fie închise duminica și de sărbătorile legale. Cei doi voiau ca astfel să fie revitalizat comerțul tradițional, iar românii să petreacă duminica în familie și făcând mișcare în aer liber.

Până acum, niciuna dintre propuneri nu s-a concretizat, iar românii au putut să își facă în continuare cumpărăturile sâmbătă și duminica.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.