Avertizare meteo: Vin 3 zile cu ploi, fulgere, vânt și grindină

furtună fulger ploi
Foto: Free-Photos / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis în sâmbătă, 13 iulie, o avertizare meteo de instabilitate atmosferică și ploi abundente.

Interval de valabilitate al informării meteorologice: sâmbătă, 13 iulie, ora 13 – luni, 15 iulie, ora 21

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate.

Instabilitatea atmosferică se va accentua în după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iulie) în nord-vestul, vestul și local în centrul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 iulie) și în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului.

Duminică (14 iulie), manifestările instabilității atmosferice vor cuprinde majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul extrem, iar luni (15 iulie), se vor semnala cu precădere în jumătatea estică a țării.

Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.