Avertizare de ploi, grindină și furtuni în toată țara

FOTO: neja5/Pixabay.com
FOTO: neja5/Pixabay.com

Vremea continuă să se mențină ploioasă și cu fenomene extreme în unele locuri și în următoarele zile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o informare de vreme rea, valabilă până miercuri seara în toată țara. Începutul de iunie va fi marcat de ploi, furtuni și grindină.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 31 mai, ora 10:00 – 3 iunie, ora 23:00, vor fi perioade, în special după-amiaza şi seara, cu instabilitate atmosferică accentuată.
Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină şi vijelii.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului pe parcursul zilei de duminică (31 mai), se vor înregistra cantităţi de peste 15 – 25 l/mp şi pe arii restrânse 30 – 40 l/mp.

Duminică, la munte, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 70 – 80 km/h, iar la altitudini mari vor fi rafale de peste 90 km/h şi trecător se vor semnala precipitaţii mixte. Local şi temporar, intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului cu viteze de 45 – 55 km/h.

Meteorologii ANM mai spun că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisă astăzi.

FOTO: neja5/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.