Avertizare de călătorie pentru Spania, Portugalia și Croația

hartă europa spania avertizare de călătorie
Sudul Europei se confruntă cu un val de caniculă. Foto: MichaelGaida / pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe a emis câte o avertizare de călătorie pentru Spania, Portugalia și Croația din cauza valului de caniculă ce afectează aceste țări.

Avertizare de călătorie Portugalia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că Institutul Mării și Atmosferei (IPMA) a extins avertizarea de cod roșu de caniculă până în data de 5 august 2018, pentru  Braganca, Evora, Guarda, Vila Real, Santarém, Beja, Castelo Branco, Portalegre, Braga, și a instituit un cod roșu pentru Lisabona și Setúbal.

Celelalte districte se află sub avertisment de cod portocaliu.

Ca urmare a prognozării caniculei extreme și a riscului mare de incendii forestiere, Guvernul a declarat, preventiv, stare de alertă pentru intervalul 2-6  august 2018.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Portugheză: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351927411628.

Avertizare de călătorie Croația

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Croația că prognozele meteorologice pentru perioada 2-6 august 2018 indică o creștere semnificativă a temperaturilor, fapt ce a determinat emiterea unui cod roșu de caniculă pentru regiunile Knin, Rijeka, Split, Dubrovnik. De asemenea, a fost emis și un cod portocaliu pentru regiunea Zagreb.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că există posibilitatea creșterii timpilor de așteptare la punctele de trecere frontieră, precum și la punctele de taxare pentru circulația pe autostradă.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en, Serviciului Croat de Meteorologie și Hidrologie – http://meteo.hr/index_en.php, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Croația: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii României la Zagreb: +38598414341, informează MAE.

Avertizare de călătorie Spania

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat – AEMET a emis o avertizare de temperaturi ridicate pentru perioada 2 – 4 august 2018, respectiv cod roșu în Comunitatea Autonomă Extremadura și cod portocaliu în Comunitatea Autonomă Andaluzia, în provinciile: Sevilla, Córdoba, Jaén și Huelva.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al oficiului consular al României la Sevilla: + 648212169.

Foto: MichaelGaida / pixabay.com

Iată cum va fi și vremea în România: Vremea pe 15 zile. Regiunile unde va ploua și cele unde ne vom bucura de o vară adevărată

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.