Australian Open 2019: Irina Begu, singura româncă victorioasă în prima zi

Australian Open 2019
Irina Begu. Foto: (Wikimedia Commons)

Australian Open 2019, primul turneu de Grand Slam al anului, a început destul de prost pentru reprezentanții României.

Sorana Cîrstea a cedat fără drept de apel în fața suedezei Rebecca Peterson, scor 4-6, 1-6, ratând șansa unui duel în turul doi la Australian Open 2019 cu rusoaica Maria Șarapova.

Tot dis-de-dimineață, Monica Niculescu s-a înclinat în două seturi în fața tinerei americance Amanda Anisimova. Jucătoarea de doar 17 ani s-a impus după două seturi aprig disputate, cu scorul de 7-6 (3), 6-4.

Irina Begu părea că va avea soarta celor două românce care au jucat înaintea sa pe cimentul de la Melbourne, după ce a pierdut primul set la tie-break (3) în fața nemțoaicei Andrea Petkovic.

În setul doi, însă, la scorul de 4-3 pentru jucătoarea din Germania, aceasta s-a retras din cauza unor probleme medicale, oferindu-i bucureștencei un loc în turul doi la Australian Open 2019. Aici, Begu va avea o adversară redutabilă – fie cehoaica Petra Kvitova, cap de serie 8, fie slovaca Magdalena Rybarikova.

Australian Open 2019: Când joacă Simona Halep

Simona Halep, liderul mondial WTA și finalistă în sezonul trecut la Melbourne, va juca la noapte împotriva estoniencei Kaia Kanepi. Constănțeanca a pierdut surprinzător în fața puternicei jucătoare din Estonia în primul tur de la US Open 2018, ultimul turneu de Grand Slam de anul trecut.

Tot mâine vor intra pe teren și Mihaela Buzărnescu, cap de serie 25 la Australian Open 2019, care va încerca să o răpună pe experimentata Venus Williams. Americanca în vârstă de 38 de ani a jucat două finale în Australia, în 2003 și 2017.

Ana Bogdan pare să aibă cel mai ușor meci, urmând să se dueleze cu poloneza Iga Swiatek, jucătoare venită din calificări.

Tot mâine va juca și singurul reprezentant al României pe tabloul de simplu al băieților. Marius Copil îl va întâlni pe spaniolul Marcel Granollers în primul tur la Australian Open 2019.