Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic

Australia a revocat viza lui Nokav Djokovic deoarece a intrat în țară nevaccinat, în ciuda faptului că legea îl obliga să fie vaccinat pentru a veni în Australia, anunță BBC.

Este pentru a doua oară când statul australian i-a anulat viza jucătorului de tenis Novak Djokovic.

Decizia a fost luată de ministrul Imigrației Alex Hawke. Acum, jucătorul sârb în vârstă de 34 de ani riscă să fie deportat.

Viza lui Djokovic a fost revocată pentru prima dată la scurt timp după ce a aterizat în Melbourne pe 6 ianuarie, după ce autoritățile de frontieră au anunțat că jucătorul sârb nu a reușit să ofere suficiente dovezi că a primit o scutire medicală ce îi permite să intre în Australia fără să fie vaccinat.

După câteva zile, un judecător a decis că viza jucătorului este valabilă și a hotărât ca acesta să poată părăsi hotelul unde era plasat în carantină. Judecătorul a apreciat că autoritățile de graniță nu au aplicat corect procedurile.

Acum, ministrul Imigrației a anulat viza lui Djokovic în baza Actului Migrației din Australia, o lege care îi permite să deporteze orice persoană considerată o amenințare la „sănătatea, siguranța sau ordinea comunității australiene.”

Djokovic poate face apel în instanță și împotriva acestei decizii.

Australian Open va începe luni, 17 ianuarie.

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.