Aur pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Informatică

olimpiada_de_informatica
Foto: Pagina de Facebook a IOI 2013

Elevii români au obținut două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz la cea de-a XXV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică.

Cele două medalii de aur au fost câștigate de Rareş Darius Buhai (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistrița) şi Vlad Alexandru Gavrilă (clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală). Medaliaţi și în cadrul altor competiţii internaţionale, cei doi elevi au obținut medalii de aur și la ediţia de anul trecut a Olimpiadei Internaţionale de Informatică.

Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, a obţinut o medalie de argint, iar Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, a intrat în posesia medaliei de bronz, precizează Ministerul Educației Naționale într-un comunicat de presă.

Olimpiada Internaţională de Informatică s-a desfăşurat la Brisbane, în Australia, în perioada 6-12 iulie, şi a reunit 304 de concurenţi din 81 de ţări. Olimpicii români au revenit ieri în ţară.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.