Aur pentru elevii români la Balcaniada de Matematică

DSC037833site
Foto: edu.ro

Elevii români au obținut șase medalii la Balcaniada de Matematică organizată în Bulgaria, la Plevna: două de aur, trei de argint şi una de bronz.

România este cunoscută ca fiind un adversar de temut la olimpiadele de matematică. Şi anul aceasta elevii români au demonstrat că acolo unde există pasiune şi talent, e şi performanţă.

Doi elevi de la Liceul Internaţional din Bucureşti au obţinut medalii de aur la competiția de anul acesta. Trei elevi au luat argintul şi unul medalie de bronz, relatează digi24.ro. Fiecare participant a avut de rezolvat patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi albebră, în cel mult patru ore şi jumătate.

„Eu lucrez la matematică fiindcă îmi place foarte mult şi am momente în care stau în staţia de autobuz şi dacă îmi amintesc că nu mi-a ieşit o problemă, încerc să mă gândesc şi atunci”, a povestit Laurenţiu Ploscaru, câştigător al medaliei de aur.

„A fost un succes, bineînțeles, și pot spune că speram să câștig. Cred că echipa României este o echipă de top”, a declarat un alt câștigător al medaliei de aur, Ştefan Spătaru.

La Balcaniada de Matematică de la Plevna au partipat 21 de ţări cu echipe formate din 6 membri. Costurile de transport au fost suportate de Ministerul Educaţiei, iar cazarea a fost oferită de gazde.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.