AUR în familie: Mama, două fiice, fratele mamei și partenerul de viață au candidat pe aceeași lista dintr-un județ

Pe lista din Caraș-Severin a Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR), care a intrat în premieră în Parlament, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, 5 din cei 11 candidați sunt din familia Letiției Aman, șefa filialei, iar doi din altă familie, potrivit G4Media.ro.

Dacă Letiția Aman a devenit deputat, fratele ei, care a fost primul pe lista de la Senat, nu a avut un număr suficient de voturi pentru a deveni parlamentar.

Cei cinci membri ai familiei extinse care au candidat pe lista AUR din Caraș-Severin sunt:

  • Letiția Aman – mama
  • Bogdana Humenciuc – fiică
  • Darius Crinel Boncilă – partenerul de viață al mamei
  • Alexandra Teodora Tufiși – o altă fiică
  • Corneliu Hrimiuc – fratele mamei

Letiția Aman a spus, pentru G4Media că nu se poate vorbi de nepotism. „Sunt persoane cu calificări, crescuți în spiritul credinței. Aceștia sunt oamenii cu care am putut ieși în față”, a declarat Letiția Aman și a enumerat meseriile celor cinci: ea, fratele și partenerul sunt ingineri, o fiică medic, iar cealaltă, inspector de calitate.

Proaspătul deputat a adăugat că „70% din banii pentru campanie au fost asigurați de domnul Boncilă, care este tirist și face curse în străinătate”.

Pe lista de la Caraș-Severin a mai candidat o familie. Este vorba despre Ioan și Daniela Caraconcea, ambii pe locuri neeligibile.

De altfel, aproximativ 9% dintre candidații AUR la alegerile parlamentare sunt fie rude de gradul 1 și 2, fie soți. Pe liste figurează 27 de perechi soț-soție, tată-fiică, tată-fiu, mamă-fiică, frate-soră, frate-frate, potrivit unei analize a G4Media.ro.

În Programul politic al partidului există principiul meritocratic. „Meritocrația înseamnă accesul la poziții sociale și de prestigiu pe baza meritelor personale. Inteligența, competența, calitățile morale și efortul depus pentru scopurile comune sînt cele în virtutea cărora membrii mișcării noastre vor căpăta responsabilități în organizație și funcții și demnități în stat”, se arată în documentul de bază al partidului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.